Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) 5. Bölge illeri toplantısı, Mardin İlinin ev sahipliğinde yapıldı.
02 Mayıs 2024

askom

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonunun sağlanması amacıyla 5. Bölge ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantısı, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıya, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Erol Emre ÖMÜR, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU, Mardin İl Sağlık Müdürü Dr.Saffet YAVUZ, Batman İl Sağlık Müdürü  Dr.Semih CANPOLAT, Şırnak İl Sağlık Müdür Müdür Vekili Dr. Gökhan Binici, Hizmet Başkanları, Başkan Yardımcıları, İllerdeki Kamu ve Özel Hastane Yöneticileri ile İl Ambulans Servisi Başhekimleri ve ASKOM üyeleri katıldı.

Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin bölge illerindeki mevcut durumu ele alınarak, iller arası ve sağlık tesisleri arasındaki hasta sevkleri koordinasyonu değerlendirildi. Ayrıca, toplantıda bölge illerindeki hastanelerin yatak kapasite ve doluluk oranlarının karşılaştırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı.