2024 YILI SUDGE EĞİTİMİ DUYURUSU
18 Ocak 2024

SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARINI GELİŞTİRME EĞİTİMİ (SÜDGE)

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 48. maddesinde ‘‘Alkollü olarak araç kullanması nedeniyle son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde sürücü belgeleri ikinci defa geri alınan sürücüler Sağlık Bakanlığınca, usul ve esasları İçişleri, Millî Eğitim ve Sağlık bakanlıklarınca çıkarılacak yönetmelikte gösterilen sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine; üç veya üçten fazla geri alınan sürücüler ise psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar.’’ ibaresi yer almaktadır. Bu madde doğrultusunda Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği hazırlanmıştır.

İlgili yönetmelik gereği son 5 yılda ehliyeti ikinci defa geri alınan sürücülere yönelik psikiyatri uzmanı, pratisyen hekim, psikolog ve trafik eğitimcisinin katılımıyla 4 haftalık SÜDGE eğitimi gerçekleştirilmektedir.

SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARINI GELİŞTİRME EĞİTİMİNE NE ZAMAN BAŞVURMALIYIM?

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimine katılım için sürücünün ceza süresini doldurmasına gerek yoktur. Ehliyeti geri alındıktan itibaren kursa katılım için başvuru yapılabilmektedir. Ehliyetini ise kurs başarı belgesi ile beraber ancak ceza süresi bitiminde geri alabilir.

SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARINI GELİŞTİRME EĞİTİMİ (SÜDGE) BAŞVURU EVRAKLARI

  1. Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe (Müdürlükte başvuru esnasında doldurulacaktır.)
  2. Trafik zabıtası tarafından düzenlenen Sürücü Belgesi Geri Alma Tutanağı veya Sürücü Sicil Kaydı (İl/İlçe Trafik Müdürlüklerinden edinilebilir.)
  3. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi
  4. 2 adet Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)
  5. 6.375 TL Eğitim Ücreti Dekontu (2023 Yılı için) Ücretin Yatırılacağı Hesap:

Halk Bankası İBAN: TR23 0001 2009 6930 0005 0000 70 (Banka şubesinden dekont alınmalıdır.) (Açıklama kısmına SÜDGE eğitim ücreti Ad SOYAD)

 

DUYURU!

SÜDGE 2024 YILI 1. KURSU KAYITLARI 18.01.2024 TARİHİNDEN İTİBAREN ALINMAYA BAŞLANILACAKTIR. SON BAŞVURU TARİHİ 31.01.2024. KURS PROGRAMININ İSE 2 ŞUBAT CUMA GÜNÜ BAŞLAMASI PLANLANMAKTA OLUP, 4 HAFTA SÜRESİNCE HER HAFTA CUMA GÜNLERİ EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.