2019/1 KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN TABİP VE UZMAN TABİP AİLE HEKİMLİĞİ YERLEŞTİRME İLANI
17 Eylül 2019

2019/1 KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN TABİP VE UZMAN TABİP

AİLE HEKİMLİĞİ YERLEŞTİRME İLANI

İlimizde doldurulamayan ve boş olan ya da istifa, nakil, vefat, sözleşme feshi gibi çeşitli nedenlerden dolayı boşalan “Aile Hekimliği” pozisyonları için 25 Ocak 2013 tarih ve 28539 sayılı Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nin; Atamalarda ve Görevlendirmelerde Öncelik Sıralaması, Ölçütler ile Atama ve Nakillere İlişkin Esaslar' ın 8. Maddesine göre 2019/1 Yerleştirme İşlemleri yapılacaktır.

 

 Buna göre 2019/1 Aile Hekimliği Yerleştirme İşlemleri;

 

Oturumu’na;     “Kamu     Görevlisi     Olmayan     Tabip     ve     Uzman     Tabipler” başvurabileceklerdir.

 

Yerleştirmeye    başvurular    23/09/2019 Pazartesi günübaşlayıp 25/09/2019

Çarşamba günümesai bitiminde sona erecektir. Yerleştirme İşlemleri’ nin yer, tarih, saati ve başvuran hekim listesi, başvuruları kabul edilen hekim listesi, hizmet puanlarını yayınlanması Siirt İl Sağlık Müdürlüğü www.siirtism.saglik.gov.tr web adresinden ilan edilecektir. Başvuru evrakları eksiksiz şekilde Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Birimi’ ne elden teslim edilecektir.

 

Başvuru yapmak isteyen hekimlerimizden henüz Aile Hekimliği I. Aşama Uyum Eğitimi aldığını belgeleyen sertifikaları bulunmayanların başvurusunda sertifika zorunluluğu aranmayacaktır. Bu durumdaki hekimler için en kısa zamanda Bakanlıkça eğitim planlanacaktır. Aile Hekimliği Uzmanları için sertifika alma zorunluluğu yer almamaktadır.

 

30.12.2010 tarih ve 27801 sayılı Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ile Sözleşme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin ikinci bölümündeki 5. maddenin 2. fıkrası gereğince

2018-1 Kamu Görevlisi Olmayan Aile Hekimliği Yerleştirme İşlemleri’ ne başvuracak tabip ve uzman tabiplerden;

  • 75 yaşından gün almış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • 65 yaşın üzerinde olanların başvurularının kabulü için başvuru evrakları arasında sağlık durumlarının aile hekimi görevini yapmaya engel teşkil etmeyeceğine ilişkin(Bedenen ve Ruhen Aile Hekimliği görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık problemi bulunmamaktadır.)Sağlık Kurulu Raporununyer alması gerekmektedir.
  • Aile Hekimliği açısından cezalı durumda olanların başvuruları geçersiz sayılarak tercih ve yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

    25 Ocak 2013 tarih ve 28539 sayılı Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nin; Atamalarda ve Görevlendirmelerde Öncelik Sıralaması, Ölçütler ile Atama ve Nakillere İlişkin Esaslar' ın 8. Maddesi gereğince 2019/1. Yerleştirme İşlemleri’ne

     başvuracak Kamu Görevlisi Olmayan Tabip ve Uzman Tabiplerden;

  • Devlet Hizmet Yükümlülüğü’ nü yerine getirmediği veya tamamlamadığı için yasaklı duruma düşmüş olanların ve Siirt ilinde Aile Hekimliği Sözleşmesi imzalaması halinde devlet hizmet yükümlüsü durumuna düşecek olanların başvuruları geçersiz sayılarak tercih ve yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

     

    Yukarıda belirtilen durumlar dolayısıyla “başvurusunun geçersiz sayılarak tercih ve yerleştirme işlemine alınmaması” gereken hekimlerin başvuruları sehven kabul edilip, kendileri yerleştirme işlemine alınmış olsalar dahi yerleştirmeleri durumun tespitini takiben iptal edilecektir.

    “Kamu Görevlisi Olmayan Tabip ve Uzman Tabipler”in;

  • Başvuru evraklarını mesai saatleri içerisinde (08:00-12:00/13:00-17:00) Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi’ ne şahsen elden teslim etmeleri gerekmektedir. (Başvuru evraklarının Siirt İl Sağlık Müdürlüğü “Gelen Evrak Birimine” bırakılmaması büyük önem arz etmektedir.) Posta ve internet yolu ile yapılan veya eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Yerleştirme İşlemlerine başvuru yapacak hekimlerin evraklarının eksik olması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır. Sorumluluk Siirt İl Sağlık Müdürlüğü’ ne ait değildir.

Siirt 2019/1.   Kamu Dışı Aile Hekimliği Ek Yerleştirme Boş Pozisyonları içintıklayınız. 

Siirt 2019/1.   Kamu Dışı Aile Hekimliği Ek Yerleştirme Uygulama takvimi içintıklayınız.

 Başvuru Formunu İndir
 Güvenlik Soruşturması Formunu İndir

 

 

 

 

 

                                                                                                   Erol Emre ÖMÜR

                                                                                                   Siirt İl Sağlık Müdürü