SİİRT VALİSİ ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDU…
18 Kasım 2019

Bazı hastalıkların Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkündür. Ülkemizde organ bağışının yetersizliği organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Siirt Devlet hastanesinde organ bağışı haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler yapıldı. Yapılan etkinliklere katılan Siirt Valisi Ali Fuat ATİK organ bağışı formunu doldurarak organlarını bağışladı. Yapılan etkinliklere Siirt Valisi Ali Fuat ATİK ile eşi Fulya ATİK, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre ÖMÜR, İl Milli Eğitim Müdürü M.Fethi SUAY, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fikret CAN, Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muzaffer ARSLAN, sağlık çalışanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.